Simon m slips

Også mænd smykker sig. Deres smykker viser personlighed og status, så både hunner og konkurrenter ved, hvem de har med at gøre. Søren Skifter, indehaver af Skifter Slips, er blevet bedt om at hjælpe med at vælge et slips til denne fotojournalist.

Fotojournalisten vil gerne udstråle  ”netop kommet hjem fra spændende og farlig reportagerejse” – mystik, skjulte og fascinerende historier:

- Paisley-mønster, siger Søren Skifter med det samme.

Det dråbeformede Paisley-mønster er flere tusinde år gammelt – af indisk eller persisk oprindelse. Dets oprindelige betydning er ikke kendt. Måske en halv yin-yang, måske en tåre – som i det gamle Babylon var et frugtbarhedssymbol.

Paisley stinker af historie – både den historie som en kender vil kende når han ser slipset, og de historier fra Indiana-Jones land som mønsteret kan give bæreren afsæt til at fortælle.

Farverne: Søren Skifter har bemærket et afslappet, autentisk look i sort og jordfarver hos fotojournalisten. Det skal slipset matche med brune nuancer. De brune nuancer skal brydes – ikke med en blå. Det er for konformt. Heller ikke en lilla – det er en modefarve og fotojournalisten er højt hævet over mode. Stærk rød er en oplagt mulighed. Det signalerer magt og viljestyrke. Geladabavianer fra Etiopien har netop på brystet et rødt felt. De mest dominerende hanner har de rødeste felter – som er deres adgang til at parre sig med hunnerne.

Det modige valg er lyserød. Lyserød er for bæreren, og for en stor del af dem han omgås, en bøssefarve. Den lyserøde giver mystik, tvetydighed – og:

- Den kræver sin mand, fortæller Søren Skifter med et vurderende blik og opsummerer:

- Et kreativt fremme-i-skoene slips til én, der går sine egne veje.